Communiceren

 

Everybody communicates. Few connect (Thomas Nelson)
Waarom loopt communicatie soms zo moeilijk? Waarom is samenwerken in een team, de manier waarop we mensen en dingen waarnemen, er mee omgaan, er mee communiceren, voor iedereen verschillend?

Omdat iedereen eigen voorkeuren heeft. Denkvoorkeuren ! En die zién we niet, laat staan dat we er rekening mee houden !

Analytisch of intuïtief, conceptueel of experimenteel, sociaal of onafhankelijk, logisch of waardengedreven … Zender en ontvanger begrijpen elkaar niet. Respecteren elkaars zienswijze niet.

Niet omdat ze niet willen samenwerken .. wél omdat ze niet beseffen dat ze een andere taal spreken. Resultaat? Frustratie, gebrek aan vertrouwen, tegenwerking, conflicten die persoonlijk worden ….

Denkvoorkeuren zichtbaar maken creëert een universele taal, speelt de bal en niet de m/v, vergroot de empathie, dicht de communicatie kloof. Individueel en in het team resulteert dit in méér begrip, méér respect, méér vertrouwen én ... zelfvertrouwen.  Het zet de neuzen in dezelfde richting !

Inzicht verwerven in de eigen denkvoorkeuren en rekening houden met de denkvoorkeuren van anderen leidt naar "whole brain thinking": het zién en benutten van al je communicatie mogelijkheden. 

Het maakt constructief communiceren een stuk eenvoudiger. 


Whole Brain Thinking ... voor optimale communicatie.